חניה עירונית שלא שולמה ורוצה עכשיו לשלם

שאלה:

שלום וברכה , שאלתי נוגעת בעניין תשלום על חניה . לפני שנתיים בערך חניתי בחניה עירונית השייכת לעיריה מסויימת – לא מצאתי אפשרות לשלם במזומן אלא רק באמצעות " פנגו"-לא ידעתי בזמנו איך להשתמש באפשרות הזו . כאמור עבר זמן רב מאז חניתי במקום- הייתי מוזמן לתור אצל רופא- איני זוכר כמה זמן שהיתי במקום . אני מעוניין כן לשלם על מנת לא להיכשל באיסור גזל . שאלתי היא האם במקרה שאיני יודע כמה זמן שהיתי בחניה ואשלם יותר – האין זה איסור ריבית או להיפך אם אשלם פחות מה הועיל התשלום ? תודה וברכות

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לשלם מחיר שיכסה בודאי את החוב, ואם הוסיף לא עובר באיסור משתי טעמים:

א. איסור ריבית שייך בהלוואה, אבל בנזקין או בהשבת גזלות אין איסור ריבית. ב. גם בהלוואה אם מוסיף בתשלום מחמת ספק, אין בזה איסור ריבית.

בהצלחה.