קניות בחודש אלול ועשרת ימי תשובה

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה שנוגעת לימים שלפני ראש השנה, ימי הסליחות, וכן לעשרה ימי תשובה שבין ראש השנה ליום כיפור. האם יש איסור על קנייה של דברים חדשים כגון בגדים, נעליים או תכשיטים בתקופה הזאת? או תיקון של תכשיטים שצריך לתקן (אצל צורף)? בברכה, יעקב

תשובה:

חלילה, להיפך ממש!

ראש השנה ויום כיפור הם ימי חג ולא ימי אבל, לובשים בגדי שבת יפים, ובראש השנה יש את כל סעודות החג החגיגיות ביותר, להראות לבורא עולם שאנו שמחים בקרבתו ומקבלים בשמחה את ימי הדין והתשובה, וכל רצוננו להיות דבוקים בו אף שזה מחייב מאוד וגורם שמעשינו יבחנו בקפידה… ואנו גם סמוכים ובטוחים שבעזרת ה' עם ההשתדלות שלנו, יעשה לנו נס ונזכה לשנה טובה ומתוקה.

לכן אם יש צורך בבגד או תכשיט מותר לקנות, העיקר לא לבזבז את הזמן היקר, לנצל אותו לתשובה ומעשים טובים.