קנה אופניים והתברר שהינם גזולות

שאלה:

שלום לכבוד הרב ושבוע טוב קניתי אופנים חשמלים מאדם שמתפלל איתי ולאחר יומיים נודע לי שהוא קנה אותם ממישהו שגנב אותם ומכר לו . והוא מכר לי . אם היתי יודע ברגע הקניה לא היתי קונה בודאי . . גם אם נגיד שיש כאן יאוש בעלים ושינוי רשות מהגנב לקונה ומהקונה אלי . בכל זאת אני לא רוצה להנות מגזל ולא להנות מחפץ של אדם אחר שהצטער . האם אני צריך להחזיר למי שקניתי ממנו את האופנים בחזרה גם מבחינה הלכתית וגם מוסרית ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם עבר זמן מהמכירה והיה יאוש בעלים, האופניים שייכות לקונה. ובעל האופניים יתבע את הגנב.

אם לא עבר זמן רב ובעל האופניים לא התייאש, בעל האופניים צריך לשלם לקונה את הסכום ששילם עבור האופניים, והקונה יעביר לו את האופניים. ואת הסכום שמשלם לקונה יתבע מהגנב.

אם הינך רוצה לנהוג לפנים משורת הדין ולהחזיר את האופניים, אכן תחזיר את האופניים ובעל האופניים ישלם לך את הכסף ששילמת עבורם. אבל אין סיבה שתחזיר לו את האופניים בחינם.

בהצלחה.

מקורות:

דיני לוקח שקנה מגנב – שו"ע חו"מ סימן שנו.