סיר חלבי לשימוש עבור פרווה לארוחה בשרית

שאלה:

שבוע טוב .שואל לגבי סיר שמשתמש בו לשבת עבור ביצים ותפוחי אדמה הרתחתי חלב בסיר האם מותר להמשיך בסיר עבור ביצים לשבת?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה כרגע הסיר הוא חלבי, ואם רוצים שיחשב פרווה יש לעשות לו הגעלה.

כרגע שהוא חלבי: למנהג בני ספרד, 24 שעות אחרי השימוש החלבי כאשר טעם החלב שבו כבר פגום, מותר לבשל בו מאכל פרווה כדי לאוכלו בסעודה בשרית, אבל בתוך 24 שעות – אסור. למנהג בני אשכנז, גם לאחר 24 שעות אין היתר לעשות כך לכתחילה, אלא שאם זה כבר נעשה מותר לאכול.

יום נעים