נטילת ידיים בכלי

שאלה:

בנטילת ידיים לפני אכילת לחם,יש צורך להשתמש בכלי מתחת לידיים כדי שישפכו אליו המים מהנטלה? או שיש גם אפשרות לעשות את הנטילה ללא כלי מתחת לידיים? אם יש צורך להשתמש בכלי מתחת לידיים להיכן לשפוך את המים לאחר מכן?תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל צורך בכלי לא בבוקר ולא לפני האכילה, נוטלים לכיור הביתי… החיוב של כלי אמור לגבי האופן בו יוצקים את המים על הידים, שזה לא נעשה ישירות מהברז, אלא ממלאים ספל מים וממנו יוצקים על הידים. כמו כן יש להקפיד בנטילה של הבוקר שלא לשפוך את המים במקום שיש הילוך בני אדם, שלא ידרכו על המים הטמאים.

יום נעים

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי ממש,אני יודע שאחרי נטילת ידיים של הבוקר יש לשפוך את המים באסלה לאחר הנטילה שמתבצעת במטבח.
    והבנתי שחייב נטלה/כוס על מנת ליטול ידיים כי שימוש ישירות בברז לא נחשב לנטילה.
    -שאני קם בבוקר אני נוטל ידיים במטבח עם נטלה והמים נשפכים בקערה שמתחת לידיים שלי ואז אני שופך את הקערה עם המים לאסלה.
    -מה אבל אני עושה לאחר שאני נוטל ידיים לפני ארוחה של לחם?אני נוטל את הידיים והמים שנשפכים -נשפכים לתוך הקערה,אבל לאן אני שופך את הקערה?תודה

  2. נעשה סדר ידידי…
    מה שיש אנשים שנוטלים בתוך קערה, אינו משום שיש הלכה כזו לעשות דוקא בקערה… אלא בגלל שעל פי הזוהר הקדוש אין ללכת ארבע אמות בלי נטילה [יש כמה טעמים להקל בזה בבתים שלנו, לא נכנס עכשיו…] לכן רבים נהגו להניח קערה עם ספל ליד המיטה ואז נוטלים ליד המיטה, ואחר כך שופכים לכיור, אין צורך לשפוך לאסלה. אם אתה בין כך הולך לכיור אין סיבה ליטול בקערה…
    נכון הדבר יש להעדיף כיור במסדרון במידה ויש, באיזורים הדתיים דואגים לכך בשעת הבנייה כמו שדואגים למרפסת סוכה ושאר צרכים יהודיים כמו שני כיורי מטבח… כדי שלא ליטול על כלים, אבל אם אין זה גם לא נורא, כי הרי גם אם יש כלי בכיור רוחצים אותו לפני השימוש כמובן…

  3. הבנתי תודה,רק לגבי השאלה השנייה לא קיבלתי תשובה:
    מה אני עושה לאחר שאני נוטל ידיים לפני ארוחה של לחם?אני נוטל את הידיים והמים שנשפכים -נשפכים לתוך הקערה,אבל לאן אני שופך את הקערה?תודה
    -ולגבי הבוקר -אני יעשה כך ממחר בבוקר(תקן אותי אם אני טועה),קם בבוקר,אומר מודה,נוטל ידיים בכיור עם נטלה אבל בלי כלי מתחת לידיים(המים נשפכים ישירות לכיור) ואז מברך.