משכיר שיש לו הנחת נכות בחשבון המים – כמה ישלם השוכר

שאלה:

שלום כבוד הרב. האם רשאי משכיר לקחת לעצמו את ההנחה על המים, שהוא מקבל בגין נכותו? במילים אחרות, הוא גובה מחיר מים רגיל מהשוכרים שלו, למרות שהוא בכלל משלם בתעריף של בעלי נכות. אומנם כבר הרב פסק בעבר, כאן באתר, שהמשכיר רשאי לעשות מה שבא לו, מפני שהוא קונה את המים לעצמו, ומוכר לשוכרים. אבל, הייתי מעוניין לדעת מה ההלכה, בנוגע לתעריף ♿, בלי הסברא לעיל. המשכירים שהכרתי עד היום, נתנו לי העתק חשבון מים וכו', ולפי המונה שלי כך שילמתי את חלקי. אני מניח שהוא הדין לגבי משכיר עם הנחת ארנונה וכו'. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לא הרי חשבון מים כהרי חשבון ארנונה. בחשבון מים, החשבון רשום על שם המשכיר, והמשכיר קונה את המים ומוכר לשוכר, ולכן יכול לדרוש מחיר מהשוכר לפי התעריף הרגיל, ולא חייב למכור לו במחיר של זכאות של נכות. ולמרות שהמשכיר קנה בזול יכול למכור לשוכר במחיר רגיל.

בשונה מחשבון ארנונה שהמשכיר לא מוכר לו דבר, אלא משלם עבורו את החשבון ארנונה (ארנונה הוא חיוב על מי שדר בפועל, והשוכר שדר חייב, והמשכיר משלם עבורו). ולכן בארנונה החיוב של השוכר שישלם למשכיר את ההוצאות שהוציא עבורו, ואם הוציא מעט, ישלם השוכר מעט.

בהצלחה.