הפיח ויש ריח רע – תפילה וברכות

שאלה:

שלום לכם. שאלה קצת עדינה, אבל תורה היא, וללמוד אני צריך.. מה דין הפחה ללא ריח רע בקטעי התפילה הבאים, האם כשהיא קורית צריכים לחזור או שלא,: 1.קריאת שמע. 2. תפילת שמונה עשרה 3.פיטום הקטורת 4. ברכות קריאת שמע. בתודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

יש להמתין עד שיכלה הריח ורק אחר כך להמשיך, ואם המשיך בעוד הריח שולט נחלקו הדעות אם חוזר ומתפלל, ולמעשה אין לחזור, מלבד קריאת שמע עצמה שהיא גם דאורייתא וגם אין חשש ברכה לבטלה כאשר חוזר שוב.

מקורות:

ראה הרבה פרטים בזה בפסקי תשובות סי' עד.