טבילת גיורת – צניעות

שאלה:

שלום. נשאלתי לאחרונה לגבי טבילת גיורת, האם אין בעית צניעות בכך שהיא צריכה לטבול בפני שלשה דיינים.ואני אוסיף ואחדד את השאלה מדוע לגבי טבילת נדה סומכים על הבלנית שעומדת ומפקחת ותוודא שהאשה טבלה כדת וכדין כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קצח סעי' מ' אך לגבי טבילת גיורת צריכים שיהיו הבי"ד נוכחים בעת שהיא טובלת כמו שפסק הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה פי"ד ה"ו.ולכאורה אין סומכים כאן על בלנית או אשה ?

תשובה:

שלום וברכה

את בעית הצניעות פותרים באחד משני אופנים: האופן הראשון הוא שיש מחצלת במים שיש בה חור, האשה נכנסת למים ורק מוציאה ראש מהחור ואז הדיינים נכנסים ולא רואים כלל את שאר חלקי גופה, אפשרות שניה טבילה בבגד רחב, בשני האופנים אין בעיית צניעות, הם מיד מסתובבים ויוצאים.

הנושא כאן מאוד פשוט, בטבילת נדה אין בכלל דין נאמנות ושום דבר, זה מצוה שבין אדם למקום, רק יש סיוע של בלנית, ואם טבלה בלי בלנית גם יצאה ידי חובה אם היא יודעת להזהר לטבול טוב… כאן הליך הגיור כולו נעשה על ידי בית הדין, שהם מקבלים את הגר, מבצעים את הליך הגיור, ומאשרים את קבלתו לקהל ישראל.