ברכה על שייק ענבים

שאלה:

שלום רב רציתי לשאול לגבי שייק של ענבים (לוקחים את הענבים וטוחנים אותו בבלנדר עד שמתקבל כעין נוזל סמיך) אם מברכים בפה"ע או בורא פרי הגפן ומה הדין אם מעורב בשייק גם חלב תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהכל מרוסק שם, גם הקליפות, זה לא יין ומברכים שהכל, ראה בדומה לכך לגבי יין צימוקים בסי' רד ס"ק לב במשנה ברורה. רק אם מסננים את היין מהקליפות הברכה הגפן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מקור לדברי הרב החשוב הוא מספר וזאת הברכה בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שהוכיח מדין מגע של גוי ביין שהאיסור מתחיל רק כאשר מפרידים היין מהענבים ה"ה הכא שאינו נקרא יין עד שלא יופרדו הקליפות מהיין. (מובא בדירשו סימן רב הערה 67)