בעל תוקע צדיק או מומחה?

שאלה:

בס"ד, שלום. מה עדיף, בעל תוקע צדיק אבל פחות מומחה. או פחות צדיק אבל יותר מומחה? שבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה

הכל לפי הענין… ידוע מה שאמר פעם הרבי מגור זיע"א שהוא לא מחפש "בלוזער" – חצוצרן טוב, אלא בעל תוקע… ובעל תוקע הוא יהודי ירא שמים שראוי לשמש שליח הציבור למלאכה קדושה זו. אבל אם הצדיק לא מומחה, ויש חשש שתהיה תקלה בתקיעות ולא יהיה הכל לכתחילה ממש, או אפילו הוא תוקע בסדר, ודאי יש להעדיף את השני. כמו כן, אם שניהם יראי שמים ועוסקים בתורה, אלא שאחד יותר תלמיד חכם, אין סיבה לוותר על מומחיותו של השני, הכל לפי החלטת הרב באותו מקום ולפי הנתונים… כמובן אם המומחה אינו ירא שמים, אז הוא לא בעל תוקע, ואם גם הצדיק אינו תוקע טוב, יביאו מישהו שלישי… יש עוד זמן להתארגן…