יום כיפור

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב אני בזמן האחרון כיאלו כבר הרבה זמן נהפכתי להיות שקרנית פתולוגית אבל רק לבן אדם אחד שקרוב אליי אין קשר דם אבל חבר ממש טוב שלי אני לא יודעת למה אני עושה לו את זה, אבל אפשר להגיד שבזכות זה שמתי לב שהוא לאט לאט מתחיל להאמין שיש אלוקים בשמיים מה שלפני זה הוא חשב שכל זה זה שטויות. אני לא יודעת איך להפסיק עם זה אני ממש רוצה להפסיק ואני לא יודעת איך הוא לא נפגע אותו אדם מהשקרים האלה. ועכשיו יום הדין הולך ומתקרב ואני ממש מפחדת שבגלל שעשיתי את זה כל זה יהיה לי ממש קשה בכיפור (אותו אדם גם בזכות זה כנארה יצום בכיפור בפעם הראשונה בחיו) אני מפחדת מכיפור ברמה אחרת כבר מה אני עושה כדי לתקן? ואיך אני לא יפחד כל כך מיום הדין? אשמח לעזרתך תודה רבה ויום נעים!…

תשובה:

לא הבנתי אף מילה, עכ"פ אם הוא מתחיל לשמור מצוות זה מצויין, אבל חשוב מאוד לזכור שהתורה אוסרת כל קשר בין איש לאשה שאינם נשואים, מעבר לדברי נימוס מקובלים.

בשורות טובות.