משכיר דירה ושוכר – אופן חישוב מעשר הכספים

שאלה:

שלום. יש לי דירה שקניתי במקום שאיני מתכנן לגור ומשכיר אותה. איפה שאני רוצה לגור איני יכול לקנות כעת. במחיר השכירות אני משלם משכנתא ושכירות ויש תוספת קצת למחיה. שאלתי היא האם צריך לתת על זה מעשרות כיון שזה סוג של עסק?

תשובה:

שלום וברכה

את שמי השכירות שאתה משלם את רשאי לנכות מחישוב הרווח, וכן את הריבית של המשכנתא, אבל שאר ההוצאות אינן בכלל, ואסביר: דמי השכירות אתה משלם כהוצאה, אם לא היית משכיר את הדירה היית יכול לגור, בה, אתה מבכר לשכור אחרת אבל היא עומדת במקומה. מה שאתה משלם משכנתא אינו רלוונטי, כנגד דמי ההלוואה קיבלת דירה, זו לא הוצאה, אבל את הריבית של המשכנתא לכאורה אפשר לנכות, כיון שזו כבר הוצאה שעשית כדי להשיג את הדירה. ומה שאתה משתמש למחייה ודאי חייב במעשר.

שבת שלום.