לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנחת ספר קודש על דשא סינטטי שמיועד להילוך

שאלה:

שלום וברכה, סמוך לבית מדרשנו יש משטח של "דשא סינטטי" פעמים רבות נוהגים אנשים שונים לשכב עליו על בטנם, כאשר לפניהם מונח ספר קודש פתוח והם לומדים בו, נמצא שהספר מונח על ה"דשא סינטטי", האם יש לזה היתר (האם זה נחשב כמונח ממש על ריצפה או לא? ואולי יש להתיר כי ניכר שאדם עושה כך לצורך לימוד? ובמיוחד אחרי שרבים עושים כך אז אולי אין בזה בזיון?). ובמידה וזה אסור, האם יש חיוב להעיר על כך לאנשים שנוהגים כן?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין לכך שום היתר והוא דרך בזיון, נראה שכדאי לכתוב בצורה יפה ולתלות בפתח בית המדרש, כך ידעו הכל להזהר.

שבת שלום.

מקורות:

ראה דעת תורה או"ח סי' מד סעי' א, וראה רמ"א יו"ד סי' רפב שאסר להניח גם על מדרגות ארון הקודש, , וראה שבט הלוי ח"ט סי' כא שאסר אפילו להניח על הפרנצ'עס שעליהם עומדים חסידים בטיש, כי אף שהמקום מוגבה, כל מקום שמיועד לדריסת רגלי בני אדם אסור להניח עליו ספר קודש. יש להגביה את הספר לפחות טפח, ראה ש"ך יו"ד סי' רפב ס"ק ח.