האם חובה עלינו להתגרש

שאלה:

שלום רב, אני ואישתי השתתפנו במסיבת חילופי זוגות, אישתי קיימה יחסים מלאים עם גברים אחרים ואני עם נשים אחרות, האם לאחר מעשה זה אישתי אסורה עליי? והאם עלינו להתגרש? אציין רק שאני ואישתי לא היינו מודעים להשלכות של המעשה, ועשינו הכל בהסכמה מלאה אחד של השני.

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שידעתם שזה דבר אסור. כלומר, אולי לא ידעתם את ההשלכות שעכשיו אתה שואל, אבל ודאי ידעתם שזה אסור בתחלית. זה איסור אשת איש לכל דבר, אחד האיסורים החמורים ביותר. ומשום כך אני לא רואה מקום להיתר. לא מכיר היתר בסיטואציה כזו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם מדובר בסיטואציה שהבעל והאישה כלל לא ידעו על האיסור וגם שהאישה לא רצתה חדירה
    והבעל קשר לה את העיניים והיא לא ידעה מי נמצא מולה
    ואחרי שבעלה לחץ עליה ודרש ממנה לשבת על האיש האחר
    היא הסכימה בלי רצון אמיתי. רק כדי לרצות את בעלה.
    ואחרי שהאיש גמר ביאתו היא לא הסכימה לחזור על זה.
    ועזבה את החדר ללכת לישון במפח נפש. האם גם היא נאסרת על בעלה? או שזה כעין אונס ולא תיאסר ?
    ואם השאלה הזו נשאלה בזמנו את אחד מגדולי התורה באחד האתרים של השות והוא ענה שזה כמו אונס ואדרבה היא צריכה לקבל מעתה חום ואהבה ושניכם תעשו על זה תשובה ביחד אבל לא להתגרש.
    האם אפשר לסמוך על התשובה שלו?

  2. אם שאלו וקיבלו תשובה שיעשו מה שאמרו להם. מזל שלא שאלו אותי כי אם אלו הם הפרטים אני לא יודע כיצד זה מותר. האישה ידעה היטב שלא מדובר בבעלה, יכול להיות שהיא היתה במצב שקשה לה להתנגד כי הבעל לוחץ אבל לומר שלא ידעה זה בעיה. אא"כ לא ידעה על כך שבמצב שכזה זה גם איסור גמור, אז אולי יש כאלה שמתירים.