אמר שיפקיד כסף לגמ"ח – המשך

שאלה:

שאלתי באתר: שאלה: תודה על המענה גבי נדרי צדקה בגמ"ח: אולם כאן היה גם דיבור ולא רק מחשבה שאמרתי לאשתי שאני מפקיד סך כך וכך. רק השאלה האם אפשר לחזור, כי זה לא צדקה, אלא רק הפקדה לגמ"ח. והרי ממילא יכלתי למשוך בכל עת. אז אולי כמו שהיה מותר לי למשוך עוד יום. אז אני יכול למשוך לפני שאני נותן.

תשובה:

שלום וברכה,

הפקדה לגמ"ח נחשב לדבר מצווה וחל על כך נדרי צדקה בדיבור. ולכן יש להפקיד. ותוכל למשוך מתי שתרצה. למיטב הבנתי לא ניתן למשוך מיד אלא בהודעה של חודש, או שבועיים מראש. וא"כ לכל הפחות הנדר חל על אותו זמן קצר.

בהצלחה.