פיצוץ אוכלוסין בישראל

שאלה:

יש לי שאלה בנושא שבדרך כלל לא מדברים עליו, ובדרך כלל אפילו נהוג לעודד ילודה. אבל הבעיה היא שכבר היום ישראל היא אחת מהמדינות הכי צפופות בעולם, ואומרים שבקצב הילודה הנוכחי נהפוך למדינה הכי צפופה בעולם (אולי חוץ מבנגלדש) בעוד כמה עשורים. כנראה שטכנית יכולים לחיות פה כמה עשרות מיליוני אנשים, אבל זה יהיה נורא צפוף ולא נעים. אפשר לגור במגדלים ובבתים עם מרווחים קטנים, ובאמת יש היום שכונות חדשות שנראות מאוד צפופות,(וממרפסת של דירה אפשר ממש לראות ולשמוע מה קורה במרפסת בבניין ליד, לפעמים אפילו בתוך הדירה עצמה, וגם יש בניינים נורא גבוהים גם ביישובים לא מרכזיים) אבל לדעתי זה לא ממש נעים.. פעם לא בנו ככה (או לפחות הרבה פחות), גם לא שיכונים. מה, במקום בניינים נמוכים עם גגות רעפים מוקפים בצמחיה נקבל מגדלי ענק בכל מקום? זה כל כך עצוב לדעתי. מחירי הדיור עולים מהר בגלל הרבה ביקוש ומחסור בקרקעות, וכבר היום לוקחים לחקלאים את הקרקעות שלהם בניגוד לרצונם בשביל בניה. יש הרבה פקקים, ובחופשים נסגרים כל מיני אתרים תיירותיים מעודף מבקרים. (לא רק במרכז) בעיר שלי מסתובבות חיות בר ברחובות שבחלקן ממש לא נעים להיתקל בגלל שלקחו מהם את שטחי המחיה. זה לא היה ככה לפני כמה שנים. אפילו את המתים כבר התחילו לקבור בקומות. אז מה יהיה כשיהיו פה כמה עשרות מיליוני תושבים? (וגם יהיו פחות שטחים פתוחים ומקומות לטייל כי הם גם יצטרכו בתים. בשנים האחרונות יש יותר ביטולי שמורות טבע) נהיה גוש עירוני ענק? זה נשמע לי נורא לחיות רק בבטון ומגדלים… אני יודעת שיש אנשים שאומרים שיש מקום בנגב ובגליל, או ביהודה ושומרון אבל זה לא ממש ככה. כי קודם כל אנחנו צריכים גם שטחים לטבע וטיולים ולא רק לבניה, צריך שטחים לחקלאות, ויש המון המון שטחים שהצבא תופס בשביל אימונים. הבנתי ששטחי האימונים תופסים את רוב הנגב, חלק גדול מהבקעה ומהגולן ושטחים נוספים. וגם שם בונים מפלצות בטון. לא הייתי שאת יערות הגליל היפים יחליף גוש דן 2. יש אנשים שאומרים שאלה סתם הפחדות, אבל את התוצאות של הצפיפות רואים כבר עכשיו והדברים שכתבתי רק ילכו ויתגברו. אלה לא תרחישי איימים שאני מדמיינת, אלה דברים שכבר קורים. אומרים ״אבל תראו את ניו יורק, צפוף ורמת החיים גבוהה״- אבל ההבדל הוא שניו יורק היא חלק ממדינה ענקית ומחוץ לניו יורק סיטי יש פרוורים מרווחים ומרחבי טבע עצומים. ישראל היא לא חלק ממשהו. חוץ מזה, יש לנו בישראל ערים שיותר צפופות מניו יורק סיטי- בני ברק, גבעתיים, בת ים, מודיעין עילית ועוד. האם יש גבול מסויים לעידוד ילודה? הרי כמה עשרות מיליוני אנשים בשטחינו הקטנטן נשמע לי נורא. אני כמובן לא מדברת על אי ילודה בכלל אלא על לשאוף שזוג הורים יביאו בן ובת.

תשובה:

כבר שאלתך את זה והשבתי לך כאן תשובה נכונה ויפה, משהו התחדש בכל האריכות הזו עתה?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא אני שאלתי את זה.
    אני פשוט שמה לב שמשנה לשנה נהיה כאן יותר צפוף, בכבישים, בכנרת, בים, באתרי טבע בחגים, והבניינים נהיים יותר ויותר גבוהים בצורה מפלצתית, גם בפריפריה.