נטילת ידים לפת – כמה פעמים על כל יד?

שאלה:

נטילת ידיים לפני אכילת לחם 2 פעמים על כל יד או 3 פעמים? ומה הסיבה תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

על פי סוד לנוהגים על פי קבלה, יש ליטול גם לפני אכילת פת שלוש פעמים על כל יד, כמובא בכף החיים סי' קסב ס"ק יד, ובענין זה יש מחלוקת אם הנטילה לסירוגין כמו בבוקר או שלוש רצופות על כל יד. אבל על פי הלכה אין בכך צורך, אלא שיש שהצריכו כדבריך מים שניים – כלומר פעמיים על כל יד, כדי שהמים השניים יסירו את המים הראשונים שנטמאו, אף שמעיקר הדין אם במים ששפכת פעם ראשונה היה רביעית הם לא נטמאים [ומשום שיש ראשונים שהחמירו בזה גם כשיש במים רביעית], ראה בענין זה במשנה ברורה שם ס"ק כא בשם החיי אדם.

יום נעים ומבורך.