כשרות הרחבת פיית השופר

שאלה:

לכבוד מורינו הרב שליט"א נסתפקתי במה שנהוג בעשור האחרון שיצרני השופרות מרחיבים את הפיה של השופר שאסור לשי' היום תרועה המובא בפמ"ג סי' תקפ"ו סי"ב במ"ז שם ומצב זה הינו ב99 % של השופרות הגם שהמנחת יצחק מחמיר בזה (ח"ח סי' נד) מ"מ זה הוא המצב ושאלתי האם אין בזה משום ספיקא דאורייתא!!! ויש שרצו לומר שדווקא אם מרחיב עד כדי רוחב הרחב שבצד שני ושאלתי האם יש לזה מקור מההלכה ומה נעשה לצאת מכל ספק. תודה רבה

תשובה:

שלום ידידי אהובי הג"ר דוד שליט"א

את מה שהבאת בשם יש שרצו לומר לא הבנתי, אבל גם לא מצאתי ישוב נכון ונוח למה שאתה מעורר, אם אכן זו המציאות, אכן יש מקום לפקפק עד כמה מהודר כך לעשות… אבל צריך לברר אם אכן כך היא המציאות, לי נראה יותר שרק משייפים ומחליקים אבל לא מרחיבים על ידי מיתוח…