כשרות במעון הילדים

שאלה:

שלום, אנו מקפידים על כשרות מהודרת, לכן במעון של בננו ביקשנו מנה צמחונית ולאחר שהתברר שהם מכניסים לתנור יחד עם המנות הבשריות דיברנו עם האחראי ואמר שיתחיל לכסות בתנור את המנות הצמחוניות עם המכסה של התבנית (מתכת) האם זה אכן מספיק? האם המנה נחשבת כעת פרווה או בשרית?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה סגור הרמטית ניתן לסמוך, היות והחשש הוא רק ריחא ובאופן שזה מכוסה לגמרי היקל הרמ"א בעת הצורך בסי' קח, ובפרט שמדובר בילד קטן מאוד, וגם שאר הדברים אינם טריפה ממש אלא בכשרות שאינה מהודרת, המאכל ישאר פרווה לענין שמותר לאכול אחר כך חלב [בלאו הכי בילד פחות מגיל שלוש לא צריך להמתין בין בשר לחלב רק שיהיה לו פה נקי בלי שיירים], השאלה רק אם ניתן לסמוך שיכסו…

שבת שלום.