ביתי מצאה ארנק

שאלה:

ביתי מצאה ארנק ורוד קטן עם ששה שקלים ליד ביה"ס תורני בעיר חילונית.היא שמה פתק שעף אחרי שעה והיא שואלת מה הדין של הארנק והכסף

תשובה:

שלום וברכה,

ארנק עם מטבעות אינו סימן, (אם אין בו שם או סימן ייחודי), ולכן המציאה שייכת למוצא. אלא שאם ניכר על ארנק שאבד מילדה קטנה – פחות מגיל 12 – אין ייאוש לקטן, ולכן לא זוכה בו המוצא. ולכן יש לרשום את מחיר הארנק והכסף שהיה בו, ואז יוכל להשתמש בארנק.

בהצלחה.

מקורות:

מניין השקלים אינו סימן, משום שלרוב אדם לא זוכר כמה שקלים היה בארנק.