שבועה שנאמרה מתוך כעס

שאלה:

היי לא מזמן נשבעתי שאני לא אעשה משהו מסויים ונשבעתי מתוך כעס וזה משהו שאני ממש אוהבת לעשות ובדרך כלל ממש מרגיע אותי ובדרך כלל אני לא נשבעת ולא נודרת רציתי לדעת אם שבועה שנבעה מכעס עדיין נחשבת והאם אני צריכה לעמוד בה ומתי אני יכולה להסיר את השבועה ואם נגיד אתם יכולים להתיר לי את התשובה בברכה ,שירה

תשובה:

בודאי שבועה מתוך כעס נחשבת לגמרי, והיא תקפה לחלוטין וצריך לעשות התרת נדרים. אנחנו לא עוסקים בכך, הנודר צריך לבוא בפני הדיינים, תפני לרב בית הכנסת המקומי שיסייע לך בענין זה.

בשורות טובות, ולעולם אבל לעולם לא להכשל בדבר כזה.