לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הלבנת פנים

שאלה:

שלום רב! לפני כחמש שנים לצערי הרב, הכרתי לאחותי שהתגוררה אצלי באותה התקופה, מישהו מבלי להתייעץ עם הוריי , לצערי הרב מאוד. ההורים שלי התנגדו לשידוך ההוא מאחר ואבא שלי רצה רק בחור ישיבה ואותו בחור חוזר בתשובה ומעולם לא למד בישיבה. מאחר וההורים התנגדו בהתחלה, החתונה התעכבה במספר חודשים. בתקופה ההיא הבחור התחיל להחזיר את אחותי הביתה בשעות לא שעות , לעיתים לפנות בוקר, ולי זה ממש כאב. אומנם כשאני התחתנתי לא שמרתי תורה ומצוות וגרתי עם בעלי לפני הנישואים, אבל אחותי היתה ילדה טובה ויראת שמים והרגשתי אחריות כלפיה וכאב לי. התקשרתי אליו לבקש ממנו שיחזיר אותה עד 12 בלילה הביתה, התגובה שלו היתה , לא רוצה, ואת חא כזו צדיקה שתטיפי לי , ואת גרת עם בעלך וכו, הסברתי שאני לא מטיפה, רק כואב לי על אחותי ואני מאגישה שזה באחריותי, וחוץ מזה כך מה שבית הבעל הבית אומר לך עשה חוץ מצא, אבל הוא בשלו, המשיך לומר לי, אוקיי אז היא אחות סוררת, לא רוצה לעשות את כל מה שבעל הבית אומר לה, מה תעשי לה? והמשיך את כלום ושום דבר , בלעדייך כבר היינו מתחתנים, את לא נותנת לה להתחתן עד שיסתדר עם ההורים שלך , אני שומענרק לרבנים שלי ולא לך וכ וכו ,בצר לי ובכאב גדול הלכתי לרב שלו שהיה בכולל צמוד לבית, דיברתי עם הרב מחוץ לכולל ואמרתי הוא מחזיר את אחותי בשעות לא שעות , ולא מוכן לשמוע לי רק לרב שלו, אז הרב אמר לי אל תדאגי, אל תגידי לו שהיית כאן , יש כאן רב שהוא מקורב אליו יותר ממני וידבר איתו בדרכי נועם. אבל כנראה שהחלון של הכולל היה פתוח ומישהו שמע, אולי בסערת רגשות הרמתי את קולי ולא שמתי לב , לא יודעת, אבל איכשהו הדברים הגיעו לאוזניו והוא טוען שהלבנתי את פניו בפני כל הכולל ( הוא לא נכח במקום ואני לא נכנסתי חלילה פנימה ולא אמרתי שום דבר מעבר לנל, לא הזכרתי אם שומרים נגיעה וכד חלילה למרות שהוא טוען שככה אמרו לו) הוא ואחותי טוענים שהוא עד היום מתבייש לעבור שם, ששפכתי את דמו ברבים ושהרבנים שלהם אומרים שצריך להוקיע אותי ואסור להיות במחיצתי או לעשות איתי שלום. הם אפילו מנסים לגרום לאחים האחרים שלי להתרחק ממני . ניסיתי לעשות איתם שלום אך ללא הועיל, היה לי המון צער מהם באותה תקופה , בכיתי המון, אבל היום אני כבר סולחת בלב שלם ומאחלת להם רק אושר, ועדיין הם לא מוכנים בהןראת הרבנים שלהם לעשות איתי שלום וממשיכים לטעון שצריך להתרחק ממני כמו מאש. ואני שואלת, האומנם??? זה נקרא שהלבנתי את פניו ברבים? ?? אשמח מאוד לתשובה כי אני ממש מתייסרת ומלקה את עצמי , וקוראת תהילים בבכי ומתחננת לבורא עולם שיאיר את עיניי מה נכון לעשות

תשובה:

שלום וברכה

המעשה שעשית היה נכון לגמרי בשעת מעשה, אמת שהיה הרבה יותר מוצלח לבוא לרב הביתה ולא בכולל, אבל עצם השיתוף שלו היה חשוב, וההנהגה שאת מתארת של גיסך ואחותך ממש לא מתאימה ליהודים שומרי מצוות. אני רואה שאת אשה עם הרבה אמונה בבורא עולם ובתורה בכלל, ובכוחה של תפילה, ה' יברך אותך שתחזרי בתשובה שלמה, שהרי את יודעת מה עיקר ומה טפל בחיים, ואיזה יהודי יסכים לאבד את חיי העולם הבא שלו בשביל הנאות רגעיות בעולם הזה?! חיזרי לקיום מצוות מלא, וה' יברך אותך בכל הברכות הטובות.

יש לבדוק אם אפשר לערב מישהו בעל השפעה שיגרום להם לשנות גישה כלפיך, זה מצב ממש לא ראוי וזה בלשון המעטה..

בשורות טובות.