לתפוס ממון של מעביד שלא משלם משכורת

שאלה:

שלום האם מעסיק שחייב לי ממון מותר לי לתפוס לו כסף עד שישלם לי?

תשובה:

שלום וברכה,

תפיסת משכון שאסרה תורה נאמר דוקא על חוב של הלוואה, אבל חוב של שכירות פועלים או כל חוב אחר, אין איסור למשכן, ומותר לחטוף משכון כדי לאלץ אותו לשלם.

לחטוף כסף אין זה משכון אלא פריעת חוב, וחטיפה לצורך פריעת החוב, ולא למטרת מישכון, גם בהלוואה מותרת.

לכן אתה יכול לעכב ממון של המעביד בידך עד שישלם לך את שכרך. ואם יש לו טענות נגדיות עליכם ללכת לדין תורה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן ד. וסימן צז.