ביטול גיור – דבר אפשרי?

שאלה:

בוקר טוב שאל אותי בחור שעבר גיור לפי דבריו להצטרף לעם ישראל זה היה הרגע המאושר בחייו ואת הגיור הוא עשה מתוך רצון להיות דתי ,אלא שבמהלך השנים הוא מעד מדרך התורה ולא מצליח לחזור לדרך האמת, ולא רוצה לחיות בדרך השקר ללא שמירת דרך התורה הקדושה. שאלתו היא האם הוא יכול לפנות לבית הדין בבקשה לבטל את הגיור ?

תשובה:

שלום וברכה

אין כזה דבר כמובן… ברגע שהגיור היה אמיתי עם קבלת מצוות, הוא תקף ללא אפשרות חזרה, ואדרבה, ישמח שזכה להמנות על קהל ה', להכיר את הבורא ולקבל נשמה חדשה החצובה מתחת כסא הכבוד, שיעזוב את כל השטויות ויתמקד בחיי נצח, ויחזור לקיים מצוות באהבה ובאמונה! רק טיפש מוותר על חיי נצח בשביל כמה הבלים חולפים….

בשורות טובות.