התרת נדרים

שאלה:

שלום הרב,נדרתי נדר שלא יהיה לי בן זוג עד גיל מסויים.. (עוד שנתיים)אבל כרגע אני מרגישה שאני בשלה לזה ,כיצד אפשר להתיר את הנדר?

תשובה:

אם כוונתך לנישואין כדת משה וישראל בקדושה ובטהרה, יש לפנות לרב בית הכנסת המקומי ולעשות התרת נדרים, זה חשוב מאוד, מצוה להתחתן ולהקים בית. אם כוונתך לבן זוג שלא במסגרת הנישואין בורא עולם מתעב זאת, וזה נוגד את היהדות לגמרי, וכאשר אדם נודר להמנע מאיסור לדעת הרבה פוסקים לא ניתן להתיר נדר כזה כמבואר בשלחן ערוך סי' רכח סעי' טז.