חנות שמוכרת ספרי כפירה

שאלה:

גיליתי אתר כלשהוא המוכר ספרים. יש קטגוריה "יהדות" בו ניתן למצוא ספרים על "בריאת-העולם" וקטגוריה "מדע" בו ניתן למצוא ספרים על "יצירת-העולם" שאלתי היא האם יתכן לקנות שם ספרי-קודש? האם אין חשש שהכותב (למרות ששם הספר מרמז על דברים חיוביים) כתב דברים מסולפים? או שניתן לסמוך שבס"ה הם לקחו ספרים מכל מיני מחברים ולא בהכרח שמי שכתב את הרישא כתב גם את הסיפא והרעיל את האמונה ע"פ השקפותיו המתועבות?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלא מדובר באותם מחברים, וזו סתם חנות ספרים שאינה מסוננת, אבל אינני יודע… הכי טוב לקנות ספרים במקום שאתה יודע שמביאים חומרים מרבנים משלנו, או לקנות ספרים של רבנים מוכרים, לא חסר…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.

    לאחר מעשה הבחנתי שמדובר לא בחנות ספרים אלא בהוצאה לאור. אנשים מביאים להם חומר והם מדפיסים. ולוקחים הכל. האם בזה הבעיה יותר חמורה? או שזה רק מעשה קוף בעלמא בהעתקה של המחברים השונים?

  2. הנושא שלך אינו האיסור כן או לא של המוכרים, אלא שכאשר אתה קונה ספר קודש אתה צריך לדעת שאתה מביא ספר טוב ונכון הביתה.