הדלקתי אור בטעות בשבת

שאלה:

איך חוזרים בתשובה על מקרה של יהודי שקם באמצע הלילה מעורפל, וזה היה ליל שבת, והוא חשב שזה כבר מוצאי שבת, ולכן הוא הדליק את הטלפון ופתאום הוא ראה לחרדתו שהיום שבת?

תשובה:

שלום וברכה

אכן מקרה כואב, אבל כמו כל דבר, אנחנו לא מתייאשים מכשלונות, מקבלים על עצמנו להתחזק יותר בעז"ה בלי נדר בקדושת השבת, לומר דברי תורה בסעודות, זמירות, תפילות כמו שצריך וקביעות עיתים לתורה, ולהסיר מאיתנו מכשול, מאוד חשוב שהטלפון בשבת לא יהיה ליד המיטה אלא בארון הסגור, ועל מתג האור של השירותים יהיה כיסוי יפה שכתוב עליו שבת קודש, יש להשיג בחנויות וכו'.

ברכה והצלחה וכתיבה וחתימה טובה.