בדיקת ספר תורה עתיק בפחמן 14

שאלה:

שלום וברכה האם מותר לערוך בדיקת פחמן 14 מחתיכת קלף של ס"ת עתיק, לצורך תיארוך, או שמא יש בדבר משום ביזיון או השחתה לכתבי הקודש?

תשובה:

שלום וברכה

העברתי את שאלתך להגאון רבי מנחם יהודה גרוס שליט"א, והשיב:

מן הסתם כוונתך לחתוך ולבדוק. הלכה פסוקה בשו"ע יו"ד ר"צ ממהר"ם פאדווה, דאסור לחתוך מס"ת שבלה אפי' לצורך הס"ת, אם לא שאין ברירה ויבוא לידי גניזה. וק"ו כשאינו אלא לצורך מחקר וכו'.
וכיהודה ועוד, לרוב הפוסקים הקדושת ס"ת חלה גם מחוץ לכתב, ומתפשטת אף למחוץ לשיעורי הגליונות, וע"כ אין היתר אף מהקצוות.
כוח"ט.