נזקי ממון בתאונת רכב

שאלה:

עצרתי לפני מעבר חציה ורכב נכנס בי מאחור הוא טוען שעצרתי בחוזקה ואני טוען שמאחר והוא אמור לשמור מרחק לפי כללי הנהיגה אז גם אם הייתי עוצר בחוזקה עדיין הוא גרם לנזק לפי החוק הוא אשם בתאונה ואכן תבעתי אותו בביטוח והוא אמר לי מכיון שיש לו השתתפות עצמית בסך 1500 ש"ח הוא רוצה שאני ישלם לו לפחות חלק כי אין לו כסף והוא לא רוצה לבוא איתי לרב רק אומר לי שאני אשם והוא מקפיד עלי השאלה האם צריך לשלם לו אפילו כדי לצאת ידי שמים או מכיון שאני נסעתי לפי הכללים ועצרתי כפי שהחוק מחייב לעצור לפני מעבר חציה אני פטור מלשלם.

תשובה:

שלום וברכה,

בתאונות דרכים יש לבחון בחוקי התנועה מי המזיק ומי הניזק. ואם התאונה נעשתה מרשלנות של שמירת חוקים, הוא המזיק. ומאחר ויש חוק שקובע שבנסיעה האחורי הוא האשם כיון שלא שמר מרחק, גם לפי הלכה קובעים שהאחורי הוא המזיק ועליו חובת התשלום. חוקי התנועה מחויבים מצד ההלכה, ולכן קובעים בהלכה מיהו המזיק.

ועל כן אם הביטוח קבע לפי חוקי התנועה שהשני הוא המזיק, הוא חייב לשאת בתשלומים, ואין עליך חובה גם לא לצאת ידי שמים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן