מעשרות

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול: אני קונה פרות וירקות בחנויות עם הכשר ולכן לא מנויה על קרן המעשרות. אמא שלי קיבלה מס' לימונים שכנראה ניקנו בסופר הממוקם בעיר חילונית . אינני יודעת אם זה עושר או לא. השאלה: האם צריך לעשר זאת ואם כן האם בברכה. שאלה נוספת: לאבא שלי יש עץ רימונים שהשנה הניב הרבה פרות. השאלה: כאמור אינני בקיאה במעשרות כלל. אינני יודעת אם השנה נותנים מעשר ראשון/שני/תרומת מעשר וכו. אינני יודעת גם איך מחללים מטבע. וכאמור אינני מנויה על קרן מעשרות. ההאם מותר לי להפריש חתיכה קטנה ולברך וזהו? בלי להיות מומחית ? אני שואלת על לכתחילה לא בדיעבד. בסופו של דבר אני יכולה לקנות בסופר רימון לר"ה ולא זקוקה לאכול דוקא מהעץ הפרטי. תודה רבה!!!!

תשובה:

שלום וברכה

את הלימונים בודאי חייבים לעשר, אבל בכל מקרה הייתי נמנע מלאכול בגלל שהם בחשש ערלה, ולזה אין פתרון…

לגבי הרימונים הכל תלוי בכמות, עיקר הצורך בקרן המעשרות הוא במקרה שאוכלים מעט, ואז המעשר אין בו שווה פרוטה ולא ניתן לחלל מעשר שאין שווה פרוטה אלא על מטבע שכבר חיללו עליו פעם, וזה נקרא פרוטה חמורה, אבל מעשרים כמות רבה, ויש במעשר לבד רימון שלם טוב, אין צורך בקרן המעשרות ואפשר לומר את הנוסח שבסידורים. אם את לא רוצה לעשר כמות רבה אל תסתבכי תקני רימון וזהו. חשוב גם לדעת שרימון בגידול ביתי יותר מועד לתולעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1