התמודדות נכונה עם כאב

שאלה:

אני מרגשיה שאבא שלי מחכה שסבתא שלי כבר לא תהיה בחיים היא עכשי ובבית חולים שיקומי הרצוג ואבא שלי מזכיר כל פעם כן זה ליד בית הקברות ליד הר המנוחות אני כבר לא יכולה לשמוע את זה או ששאלתי אותו אם דוד שלי יבוא מחו"ל לבקר אותו הוא אמר לי לא. הוא יבוא רק כשהיא….. אני אפילו לא רוצה לכתוב אני מרגישה שאני פשוט שונאת אותו

תשובה:

יש לכל אדם דרך להתמודד עם קושי של מחלת קרוב משפחה כמו אב או אם, יש שיכנס לדכאון, ויש שיתרתם להמון עזרה ויארגן תורנויות סביב השעון, ויש שמתמודד עם זה על ידי סגנון ציני, מה שנראה כאילו הכל בדיחה אצלו… בשורש הכל אחד אצל כולם, לכולם כואב ולא כל אחד יודע ומסוגל להתמודד עם זה נכון. לכן אין סיבה לכעס שלך, צריך להביןן ממה זה נובע.

בשורות טובות.