הזמנת מוצר מחו"ל שהגיעה באיחור

שאלה:

שלום רב רציתי לשאול אני הזמנתי בסין מוצר, ועל פי רוב המוכר שולח מספר מעקב על החבילה כדי שתהיה אפשרות לעקוב אחרי החבילה אצלי המוכר שלח מס' לא תקין והמוצר התעכב זמן רב למרות שבקשתי שוב ושוב מספר מעקב הוא ביקש ממני כל הזמן להמתין עוד ועוד וככל הנראה מכיון שהוא שלח את זה במשלוח זול שלא נתן לנו אפשרות לעקוב אחר החבילה לאחר תקופה שהמוצר לא הגיע דרשתי את הכסף בחזרה וקבלתי לאחר כמה ימים המוצר הגיע ותכננתי שאם יהיה תקין אידע אותו ואשלם על זה לאחר שפתחתי את החבילה התברר שהמוצר תקול והוא מספק רק חלק מהתכונות שהוא אמור לספק שאלתי האם אני צריך לידע את המוכר שהמוצר הגיע ולבא איתו לאיזשהוא פשרה על תשלום לתכונות שהמוצר כן מספק לי או שזה נקרא אבדת עכו"ם תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

המשלוח בבעלות השולח עד שיגיע לידי המזמין. ולכן המשלוח שייך לחברה – לגוי. וכשקיבלת את הכסף בטלה העסקה. ודין המוצר שנשלח כדין אבדת גוי שאסור להשיב לגוי אבדה.

בהצלחה.