לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ביקור חילוני ביקב פרטי – אדם חילוני שנגע ביין רשאי לשתותו?

שאלה:

לגבי השאלה על הביקור ביקב לאנשים שאינם שומרים תורה ומצוות.לא הצלחתי להגיב אז אני שולח שאלה נוספת. מדובר בביקור ביקב של חבר שמן הסתם יכבד אותם ביין,האם יש בעיה למזוג יין לאדם שאינו דתי?

תשובה:

אין איסור לאדם חילוני לשתות יין שהוא עצמו נגע בו, ראה אגרות משה ח"ה סי' לז, וראה מאמר נרחב על כך כאן. בעיה אחרת כללית יש בכל הגשת מזון לאדם שאינו מברך, שזה מותר רק כדי למנוע איבה, אבל אין לזה קשר עם הנושא של היין.