איטר שמניח תפילין ביד שמאל

שאלה:

לכבוד הרב, איטר יד שכל חייו הניח תפילין ביד שמאל כרוב העולם, ולא ביד ימין כנהוג אצל אנשים שמאליים. וכעת התברר לו שנהג שלא כדין המקובל אך קשה לו לשנות מתוך ההרגל מדובר באדם מבוגר). שמעתי שדעת האר"י שאף איטר מניח בשמאל, ושמא זה מקור מי שהדריך אותו כך מלכתחילה. האם ניתן לאפשר לו להמשיך כפי שנהג כל חייו מתוך הסתמכות על האר"י או דעות נוספות שאינם חולקים בין איטר ללא איטר? או שממש חובה על פי דין להניח על יד ימין כנהוג אצל איטר יד? נודה לרב לתשובה והכוונה איך לנהוג בפועל. בכבוד רב.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שזו חובה ממש ואין הלכה כדברי האר"י שהזכרת, לפי הנפסק בשו"ע סי' כז סעי' ו אותו אדם לא הניח תפילין מימיו! מצוה גדולה ללמד אותו להניח כפי חובתו ובכך מזכים אותו במצוה דאורייתא כל יום.

יום נעים.