לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אורך החוטים בציצית

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לשאול לגבי אורך החוטים של הציצית, אורך הגדילים שצריך 24 ס"מ, האם ה- 24 ס"מ זה כולל כל הארבעת הכריכות והקשרים, שמאחריהם סופרים 24 ס"מ, או שזה כולל את ד' הכריכות והקשרים? תודה רבה מראש ויישר כוח לכם.

תשובה:

השיעור כולל את הקשרים, כאשר לכתחילה משום נוי מצוה שליש הוא הגדיל של הקשרים ושני שליש בחוטים.

יום נעים

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יש בזה מחלוקת הפוסקים והעיקר להלכה שזה פסול, ראה שו"ע יא, ד. אבל אם היה בתחילה בשיעור הראוי רק נקרע מעט, זה בסדר.