מעשרות לבן עני או לתלמיד חכם שאינו קרוב משפחה

שאלה:

רציתי לשאול לגבי מעשר כספים א, מה סדר העדיפויות למי לתת ב, האם עדיף לתת לעמלי תורה או לתת לבן שהוא לא לומד אבל במצב כלכלי קשה מדין מבשרך אל תתעלם

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שהבן קודם, הקרוב קרוב קודם, בודאי כשמדובר בבשר מבשרך. רק שאם מדובר בבן שאינו לומד, חשוב מאוד במקביל לתמיכה העכשוית, לכוון אותו היטב לתעסוקה הולמת שתפרנס אותו כראוי, אין סיבה שהוא יהיה נתון במצב קשה, תעודד אותו ללמוד משהו ולהגיע לעבודה שיש בה פרנסה נקייה ונוחה ככל שניתן.

בשורות טובות.