לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מאפים פתוחים בסופר – רבנות או בד"ץ

שאלה:

שלום כבוד הרב יש רשת סופרים מסויימת שכאשר שאלתי אתשירות הלקוחות של הרשת לגבי מחלקת המאפים שלהם מבחינת כשרות הם אומרים שכול מוצרי המאפה מגיעים כבצק בכשרות בד"ץ אח"כ במחלקה עצמה הם מכניסים את הבצק לתנורים המצויים בסניף לאפייה. לאחר האפייה המאפים הינם בכשרות רבנות-עד כאן מה שהם כתבו לי במייל. שאלתי האם המוצר עצמו נכנס לקטגוריית בד"ץ או לא ? למשל חלה לשבת או בורקס…. תדוה

תשובה:

המאפים בקטגורית רבנות. שהרי אין כל השגחה על כך שהמאפים הם אכן בד"ץ, ואין השגחה מה עוד מכניסים לתנור וכו', על זה ההשגחה היא רק רבנות.

ערב טוב.