טלטול ביום כיפור

שאלה:

שלום כבוד הרב אדם שמחמיר על עצמו ביום שבת ולא מטלטל כי לא סומך על העירוב האם יכול לטלטל ביום כיפור שלא חל בשבת ?האם דינו כיו"ט או לא? תודה

תשובה:

שלום וברכה

יום כיפור לענין זה דינו כשבת. מה שהוצרה הוצאה ביום טוב הוא בגלל שיש היתר בעשיית מלאכה לצורך אוכל נפש, ומתוך שהותרה לצורך הותרה שלא לצורך כשיש צורך קצת, אבל ביום כיפור שהוא שבת שבתון ולא שייך בו דין זה – דינו כשבת.