חייל בפעילות מבצעית אוכל שאינו כשר

שאלה:

בס"ד, מה דין לגבי חייל בפעילות מבצעית כאשר מבשלים בכלים של הגויים בשר שאיננו יודעים אם הוא של חזיר או נבלה או טריפה לעניין ברכה ראשונה ואחרונה?

תשובה:

לא הבנתי למה אתה שואל לגבי ברכה ולא שואל אם מותר לאכול?? אם מותר לאכול מברכים רגיל, אבל מי אמר שמותר לאכול… את השאלה לא הבנתי, אינני מכיר חייל במדינת ישראל שאמור לבשל אוכל בכלים של גויים… בכל מקרה אין כאן פיקוח נפש ואם זה אסור באכילה לא יאכל, אבל לא ידוע לי על מצב כזה, ממתי חיילים נשלחים לעזה לחיות שם בבית של גויים…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פעילות מבצעית. אינו מצב של שגרה אלא לחימה לכל דבר. ובדומה למה שכתב הרמב"ם(פ"ח מהל' מלכים ה"א) שהותר לאכול מאכלות אסורות . מדובר במציאות מבצעית. קרה גם במלחמת לבנון השניה כאשר לא הגיע אספקה של אוכל . במציאות זה מה שקרה.