אדם עני האם רשאי להפריש מעשר כספים?

שאלה:

האם מותר לקיים את הסגולה לתת חומש גם שנמצאים במצב כלכלי קשה כמו כן שואל לגבי מעשר

תשובה:

שלום וברכה

אם ניתנת המעשר או החומש תגרום לצער ומצוקה לבני המשפחה בודאי אין לעשות זאת, עניי עירך קודמים… ובודאי אם זה יגרום הזדקקות לבריות הדבר חסר טעם [עיקר סיבת האיסור לתת יותר מחומש היא כדי שלא יזדקק לבריות], אבל אם אין חששות אלו מותר, אבל לא הייתי נותן יותר ממעשר.

שיהיה תמיד רק שפע, והעיקר לבטוח בבורא עולמים להרבות בתפילות, וגם לעשות את ההשתדלות המספקת והמקובלת כדי שתהיה פרנסה בבית.

בהצלחה