שמיעה מול ראיה (עיוור מול אדם שרואה חיצוניות)

שאלה:

בס"ד שלום הרב! אני מחפש מקור שאומר ששמיעה עדיפא על ראיה? אני יודע שהגמרא אומרת בדיוק הפוך. שאלה עוקבת אחריה השאלה הראשונה, שאם יש מקור שאומר ששמיעה יותר 'אמיתית' מראיה מדוע הגמרא אומרת שראיה עדיפא משמיעה? תודה רבה

תשובה:

אינני מכיר מקור ששמיעה עדיפה מראייה, אלא שתמיד ביהדות השמיעה מאפיינת את ההבנה וההפנמה – כלשון הגמרא "מאי שמיעא לי, סבירא לי", גם בעברית יש ביטוי כזה "אני שומע" פירוש אני מסכים, מבין… כך שההבנה שהיא הדבר החשוב ביותר, מתקשרת תמיד עם השמיעה.

בשורות טובות.