ערקתא דמאסנא בגזירות הממשלה זמן הזה

שאלה:

שאלה קצת טעונה אולי, אבל באמת צריכה תשובה למעשה: כידוע שהשלטונות אסרו לקיים קורסי רענון נהיגה בהפרדה. כמובן שמעיקר הדין אולי אין איסור לקיים קורס בעירוב. אך מצד שני הרי קיי"ל שולחן ערוך יורה דעה הלכות עבודת כוכבים סימן קנז סעיף א אם העובד כוכבים מכוין להעבירו על דת אפילו על ה ערקתא דמסאנא וא"כ מדוע כאן יהיה הדין שונה? הרי ברור שכוונתם להצר למקיימי המצוות ולכוף הנהגה של חילון על כלל ישראל. וא"כ האם באמת יהיה אסור להשתתף בכזה קורס?

תשובה:

שלום וברכה

יש להמנע בכל מקרה מכזה קורס, כי הנשים שם אינן צנועות ובהכרח נכשלים במראות אסורות, ושמעתי שמתארגנות קבוצות לגברים ומסדרים את זה עם הרשויות, היה פירסום על זה ביתד נאמן כדאי לברר. לעצם הענין, אנילא משוכנע שיש כאן מחשבה כזו מגמתית של חילון עד שזה נחשב שעת השמד… וגם אם כן, לא כדאי להגזים… המצב שלנו במדינת ישראל מצויין, וגם אם מישהו היה רוצה לראות אותנו קצת יותר "מתורבתים" אין להם שום שליטה עלינו, ואנחנו מתרבים ותחזקים באין מפריע, כל הרצונות שלנו בקושי פוגעים לנו במכה קלה בקצה הכנף… כך שהמצב אינו שעת השמד, וגם הם רק מצליחים להצמד לאיזו לקונה בחוק שצ'יק צ'אק אפשר לתקן אותה בכנסת הבאה. בעזרת ה' כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ, היכלי התורה מלאים בתלמידים שמחים, ואנחנו חיים בעולם דמוקרטי שאיש בו לא יוכל להרע לנו באמת. הרעה האמיתית היא ההיסטריה בתוך הציבור שלנו, והלחץ שעושים מכל גזירה שמתרחשת, בסך הכל גם אם ירד לנו איזו קיצבה או משהו דומה, עדיין אף אחד לא יוכל עלינו, והכל בסדר.

רק אני חוזר שוב, ההשתתפות בכזה קורס בעייתית ויש לעשות הכל כדי למצוא דרך אחרת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי את התשובה של כבודכם
    הדין של ערקתא דמסאנא לא צריך להיות דווקא בשעת השמד.
    מספיק שהגוי מצווה אותו לא לעשות איזה מנהג בגלל שכוונתו שלא יקיים את הדת ולא להנאתו.