לקחת אוכל בחינם כאשר ידוע שיישאר בסוף היום

שאלה:

שלום, במקום עבודתי יש ארוחת בוקר בתשלום , רציתי לדעת אם ניתן לקחת לקראת סוף היום , שהעובדים אכלו ונשאר הרבה , וידוע שנזרק לפח ? האם לא חשש של גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד שהאוכל לא הושלך לאשפה, אסור לקחת ללא תשלום. האוכל לא נהיה מופקר, וכל מי שלוקח אוכל חייב לשלם. ורק אחרי שהושלך לאשפה מותר לקחת בחינם.

בכל מאפייה יגיעו אנשים וייקחו בחינם כיון שבסוף היום נשאר אוכל…

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1