ביטוח בריאות בראי היהדות

שאלה:

שלום רב! רציתי לשאול את הרב, האם מבחינת השתדלות, חובתנו לעשות ביטוח בריאות גם מעבר למה שמציעה הקופה, כלומר ביטוח בחברות פרטיות או שזה כבר מעבר לחובת ההשתדלות שלנו? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי מאוד מומלץ לכל משפחה לעשות ביטוח פרטי נוסף, או להשתתף בביטוח המשלים של הקופת חולים, היות והביטוח הבסיסי שהקופה נותנת אינו מספק במצבי קיצון, ואין כל טעם להמנע מכך. מה גם, שגם במצבים שאינם סכנת חיים בסופו של דבר הכיסוי לפעמים נדרש, אן זה בטיפולי שיניים, התייעצות עם רופא מומחה וכו' וכו' סל לידה ועוד, מומלץ מאוד. לי באופן אישי יש ביטוח בריאות בחברת ביטוח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    נראה לי שיש אולי אי דיוק בתשובה.
    יש ביטוח "משלים", כגון, כללית מושלם או מכבי שלי וכו'.
    ויש ביטוח סיעודי, שגם הוא מוצע מטעם קופות החולים.
    ויש ביטוח חיים פרטי.
    נראה לי שהשואל דיבר על האחרון.
    צריך גם לזכור שבישראל אין אפשרות לתבוע כפל ביטוחי. וגם, שהאחוז שמקבל את מה שמגיע מהביטוח הפרטי, הוא נמוך ביותר.

  2. נכון. הסברתי שמאוד מומלץ שיהיה אחת משתי החלופות, לא צריך גם מושלם שיא וכדו' וגם ביטוח פרטי, אבל זה או זה כדאי. מה שאמרת שאין אפשרות לתבוע כפל ביטוחי אינו מדוייק, זה תלוי בפוליסה, אבל בכל מקרה זה כבר לא צריך לעשות…