האם אני יכול לברך שהכול ולי לחברי יש כוס מים ואני יפטור אותו אני פוסק לפי הרב עובדיה?

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט! דין ערבות אין בברכות הנהנין אבל שומע כעונה יש ויש, לכן אם גם אתה יוצא ידי חובה ברכה זו שאתה אומר עתה, גם הוא יכול לצאת ממך, וכך אגב אנחנו עושים בהמוציא כל שבת… אבל אם אתה לא יוצא ידי חובה בברכה זו, להוציא אותו ידי חובה מדין ערבות זה רק בברכת המצוות, כגון לברך על שופר כשאתה כבר שמעת ברכה זו ואתה מברך בשביל חולה ששומע ממך תקיעות. ראה שו"ע סו"ס קסז ומשנה ברורה שם.