בורא עולם מסתתר מאיתנו?

שאלה:

נכון בשמע ישראל כשאומרים אלוקינו צרי לכוון שה' כ יכול? בשביל מה? תכלס הוא לא מראה לנו שהוא כל יכול כיום כי הוא נוהג על פי הטבע

תשובה:

זו שאלה נכונה, אבל התשובה היא שעיקר תפקידנו הוא אדרבה, לגלות את מציאות ה' האמיתית, ולא להתייחס אליו כפי שהוא מסתתר בטבע, אדרבה, עלינו חובת הגילוי וזה עיקר תפקידנו בעולם. כמו כן ככל שאדם יותר מכיר בזה ומגלה את זה, כך בורא עולם פחות מסתתר לגביו. ידוע המעשה ברבי חנינא בן דוסא שבתו שמה בנר חומץ במקום שמן ואמר מי שיאמר לשמן וידלק יאמר לחומץ וידלק ואכן זה דלק. ומבארים, שאין הכוונה סתם שה' עשה לו נס, אלא הרעיון הוא שאדם אצלו ההבנה מאוד פשוטה שאכן אין שום סיבה אמיתית ששמן ידלק מלבד הוראת ה', לאדם כזה גם חומץ יכול לדלוק… בורא העולם לא מסתתר ממי שכבר גילה אותו..

שבת שלום.