שכן רוצה לרצף את הגג המשותף

שאלה:

הגג מוכן למרפסת ונשאר רק לרצף (ללא בנייה או קירוי או מטרת רווח)ושכן אחד רוצה לשרצף את הגג ואותו שכן לא מונע ומגדר אלא מזמין את כל מי שרוצה מהשכנים להשתמש באותה מרפסת גג , האם צריך לבקש רשות מהם, הרי הוא לא מוריד מזכויותיהם ואדרבה הוא אמר שמי שרוצה יכול לשים שם מחסן כתר.

תשובה:

שלום וברכה, שכן שרוצה לרצף את הגג המשותף של כל השכנים, ולא מונע מהם שימוש בגג, אין איסור בזה כיון שהוא רק משביח את הנכס המשותף. אבל אם גודר את הגג לעצמו, או משתמש בכל הגג ומונע את השכנים – בעלי הגג להשתמש – אסור אלא אם כן יתנו לו רשות בכך.

בהצלחה.