נדרתי לשמור נידה ולא מצליחה

שאלה:

שלום אשמח לעזרתכם לפני כחודשיים נדרתי נדר שאם נחזור שלמים ובריאים הביתה אקח על עצמי לשמור נידה לצערי אני לא עומדת בזה האם ישנה אפשרות לעשות התרת נדר לכזה ? תודה ובשורות טובות

תשובה:

אין אפשרות להתיר כזה נדר כיון שדין נידה אינו איזו פריבילגיה או צ'ופר שאנחנו נותנים לבורא עולם… זה חיוב גמור שמוטל על כל אשה מישראל, איסור נידה הוא חיוב כרת חלילה! ויהודים ויהודיות בכל הדורות מסרו נפש על כך! נסעו למרחקים כדי לטבול ונזהרו בכל הדינים, לא מוותרים על היהדות!!!

הסיבה שאת מתקשה לשמור נידה היא בגלל שאתם כנראה לא נזהרים גם בהרחקות שקבעו חכמים, אם ישנים יחד באותה מיטה מאוד קשה לשמור שלא לקיים יחסים, יש להקפיד על הכל לא לישון במיטה אחת ולא להושיט מיד ליד וכו', ובודאי שלא חיבוק ונישוק, תבקשי מרבנית מקומית או אשה חרדית שתלמד איתך את הכללים.

בהצלחה רבה מאוד.