כשרות מסעדה – אשה כמשגיח כשרות

שאלה:

שלום וברכה, אצלינו בחוץ לארץ במסעדה כשרה את הכשרות נותן שליח חבד, הוא אחרי על העסקת משגיחים, לבחור אותם ולתת להם משכורת. כיום אשתו היא המשגיחה במסעדה. מבחינת עד אחד נאמן באיזורים כל ירא שמים יכול להיות משגיח אבל מבחינת כללי גופי כשרות האם יכול להיות בעיה כנוגע בדבר. כמו למשל בעל מסעדה עצמו לא יכול להיות משגיח לכתחילה. תודה רבה

תשובה:

לא הבנתי את כוונתך, אשתו היא לא בעלת הבית במסעדה, ודאי שהיא יכולה לעבוד כפי שהוא עצמו יכול לעבוד. הנקודה היא שבכשרות הנושא אינו רק נוכחות במקום, צריך לדעת גם הלכות כדי לדעת להזהר, יש לברר אם האשה הזו בקיאה בכל מה שצריך לדעת. האופן התיקון למשגיח כשרות הוא שעובר הכשרה עם שיעורים ומבחנים בכל ההלכות הנוגעות, מסופקני אם עברה הכשרה כזו…

בהצלחה