קריאת שמע עם תפילין

שאלה:

אני כרגע חוזר בתשובה ורציתי לדעת האם בהנחת תפילין בבוקר אני קורא כבר "קריאת שמע" ואני צריך רק לקרוא אותה שוב בערב בלבד?תודה.

תשובה:

שלום וברכה

הכי טוב כמובן ללכת כמו כל עם ישראל לבית הכנסת, ושם לשהות עם התפילין כל תפילת שחרית שהיא כוללת גם קריאת שמע… אם מאיזו סיבה קיבלת הוראה מהרב המדריך אותך, להתחיל לאט לאט וכרגע רק להניח תפילין בבית, אכן כדאי מאוד לקיים מצות קריאת שמע יחד עם התפילין ולא בנפרד, וכפי שאמרו חכמים שהמניח תפילין ולא קורא איתם קריאת שמע הוא כמעיד עדות שקר בעצמו, שאומר והיו לטוטפות בין עיניך ואין לו תפילין בראשו.

שיהיה בהצלחה רבה מאוד בדרך החדשה.